Heren Quintus moeten eerste nederlaag slikken

De handbalheren van Quintus hebben zaterdagavond hun eerste nederlaag in de eredivisie geleden. In Volendam ging de uitwedstrijd tegen het opleidingsteam van Kras/Volendam nipt verloren: 33-32.

De Heulenaars knokten zich in de tweede helft terug van een 28-24 achterstand naar 28-28 tien minuten voor tijd. Ook vijf minuten voor tijd stond het nog gelijk: 31-31. Toch trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind.

Quintus is als degradant uit de BeNe-League een van de favorieten voor de titel. Volgende week komt koploper E&O naar Kwintsheul

Gelijkspel dames

De dames-eredivisieploeg van Quintus speelde zaterdagavond de topper tegen Venlo. In wat een herhaling was van de bekerfinale van vorig seizoen, waren het de gasten uit Limburg die steeds een voorsprong namen. Quintus ging in de achtervolging en trok de stand keer op keer gelijk. Pas bij 18-17 nam de thuisploeg voor het eerst de leiding.

Zes minuten voor het einde keek de ploeg van trainer René Zwinkels tegen een achterstand van 22-24 aan, maar wist die een ondertal in de laatste twee minuten terug te brengen naar 24-24.

Opnieuw nederlaag Velo

In de eerste divisie bij de dames wacht promovendus Velo nog op het eerste punt. Ook de derby tegen het Haagse Hercules ging zaterdag verloren. De kansen waren er echter wel voor de dames van trainer Alex Curescu. Bij rust stonden de Wateringers nog met 10-13 voor. Twaalf minuten in de tweede helft stond de stand echter gelijk (18-18). De eindstand was echter 26-22.