Archief
Rob Keating via Flickr CC 1

Rob Keating via Flickr CC 1

Bertens stunt met zege op Svitolina

Tennisster KikI Bertens heeft vrijdag voor een kleine stunt gezorgd op het sterk bezette WTA-toernooi in Peking. De 27-jarige geboren Wateringse, nummer 8 van de wereld, versloeg de huidige nummer 3 van de wereldranglijst Elina Svitolina. Bertens was de Oekraïense in twee sets de baas: 7-6 (6) en 6-2.

Bertens ging goed van start en kwam in de eerste set dankzij een break op een 4-1 voorsprong. Svitolina vocht zich echter terug tot 4-4 en uiteindelijk moest het op een tiebreak aankomen. Die won Bertens.

De voormalig Westlandse begon ook de tweede set goed, al leek het bij een 2-1 stand even mis te gaan toen ze last kreeg van haar rechterenkel. Na een korte behandeling kon ze echter weer de baan op. Svitolina kwam niet meer in de wedstrijd, Bertens pakte zelfs een tweede break, waarna het 6-2 werd.

Met deze zege plaatst Bertens zich voor de halve finale, waarin ze zaterdag speelt tegen de Australische Ashleigh Barty, de nummer 1 van de wereld. Bertens houdt daarnaast hoop op plaatsing voor de prestigieuze WTA-Finals.

Categorieen:
Wateringen Westland Sport