Archief
Google Streetview

Google Streetview

Verburch heeft primeur met walking handball

Omnisportvereniging Verburch in Poeldijk gaat inzetten op ouderensport. Net als meerdere andere verenigingen in onze regio wil de club aan de Arckelweg beginnen met walking football, maar ook met walking handball. Dat laatste is een primeur in Westland.

Beide sportvormen komen voort uit OldStars, een project binnen het Nationaal Ouderenfonds. Sinds enkele jaren wordt walking football al aangeboden. In onze regio wordt dit al beoefend door 55-plussers bij onder meer Excelsior Maassluis, Westlandia en FC 's-Gravenzande. Door dit succes besloot OldStars het aantal sporten uit te breiden, waaronder dus met handbal.

Bij walking handball mag je, net als bij walking football, niet hardlopen. De sport wordt tevens beoefend op een verkleind veld. Het is daardoor uitermate geschikt voor mensen die op latere leeftijd op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen.

Op donderdag 17 oktober houdt Verburch vanaf 10.00 uur een kennismakingstraining voor ouderen uit de omgeving voor zowel handbal (met gasttraining door oud-international Leon van Schie) als voetbal. Bij voldoende animo is het de bedoeling om hier ook daadwerkelijk mee door te gaan.