Archief

Velo-icoon Ed van Nieuwkerk (86) overleden

Wateringer Ed van Nieuwkerk is deze week op 86-jarige leeftijd overleden. De van oorsprong Haagse onderwijzer werd een icoon bij voetbalclub Velo. Binnen die vereniging vervulde hij tal van functies, waarvoor hij ook werd onderscheiden.

Als leraar op de St. Jozefschool in Wateringen kwam Van Nieuwkerk via het door hem opgezette schoolvoetbal in aanraking met Velo. Gedurende 36 jaar bekleedde hij binnen de club tal van functies: jeugdleider, hoofd-kampleider, jeugdvoorzitter, vice-voorzitter en voorzitter. "Hij heeft in al die functies een meer dan wezenlijk aandeel gehad in de groei van Velo en de positie die Velo inneemt in de Wateringse en de Westlandse gemeenschap", aldus het clubbestuur.

Van Nieuwkerk is voor zijn activiteiten beloond met de erepenning van de gemeente Wateringen, de gouden waarderingsspeld van voetbalbond KNVB en die van de NKS (Nederlandse Katholieke Sportfederatie). Ook is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Bij zijn afscheid als voorzitter in 1996 werd hij bovendien benoemd tot erevoorzitter van Velo.

Categorieen:
Wateringen Westland Sport