Archief
Screenshot video Jumbo-Visma 2

Screenshot video Jumbo-Visma 2

Hofstede koerst af op rol als wegkapitein

Wielrenner Lennard Hofstede wordt door zijn ploeg Jumbo-Visma voorbereid op een rol als wegkapitein. Dat zegt de 24-jarige Poeldijker in gesprek met WOS Sport. In die rol zal Hofstede niet zozeer zelf rijden voor een overwinning, maar wel zeer nauw betrokken zijn bij een zege van een zijn ploeggenoten.

De Westlander beleefde in augustus en september een zeer succesvolle Ronde van Spanje. Kopman Primoz Roglic won de wedstrijd. Hofstede toonde zich een belangrijke knecht door vooral in de derde week kilometerslang op kop van het peloton te sleuren.

Hofstede is inmiddels drie jaar profrenner. Na twee jaar Team Sunweb, stapte hij afgelopen winter over naar Jumbo-Visma. Gevraagd naar zijn toekomst, is hij duidelijk. "Uiteindelijk hoop ik zelf wedstrijden te winnen en ik denk dat dat in de komende jaren ook wel gaat gebeuren. Als de groei die ik nu doormaak, zich doorzet, dan gaat het de goede kant op." Tot nu toe kwam hij met twee derde plaatsen in etappes in Californië en Denemarken in zijn eerste profjaar het dichtst bij de hoogste trede op het podium.

Maar in overleg met zijn ploeg, ligt er dus ook een andere rol voor hem weggelegd. "Het lijkt me ook heel gaaf, en daar sturen ze ook op aan, om de ploeg aan te sturen als wegkapitein. Dan ben je dus degene die de beslissingen maakt in de koers, de ploegleider in het peloton. Dat is iets waar we naartoe werken, wat ik in de toekomst kan gaan doen."

In 2020 start La Vuelta in Utrecht, Hofstede wil daar graag bij zijn. "Ik hoop het wel. De selectie voor de Tour de France zal heel moeilijk te halen zijn, omdat we een sprinter hebben en twee klassementskopmannen. Dan blijven de Giro en de Vuelta over en ik hoop dat het de Vuelta gaat worden."

Categorieen:
Poeldijk Westland Sport