Archief
Aardoom 2

Aardoom 2

Aardoom wacht door lichamelijke problemen onzeker seizoen

Het is niet duidelijk of shorttrackster Avalon Aardoom het komende seizoen in actie gaat komen. De 21-jarige Wateringse, die werd geboren met een hartafwijking, kampt sinds het begin van deze zomer met lichamelijke problemen, waardoor ze al enkele keren flauwviel tijdens trainingen. De oorzaak is nog niet gevonden, zo meldt ze op haar Facebookpagina.

"Het risico lopen op flauwvallen tijdens een race is momenteel te groot", aldus Aardoom. "Ik wil mij zelf en anderen natuurlijk niet in gevaar brengen."

De Westlandse maakt sinds vorig jaar deel uit van de nationale shorttrackselectie. Haar eerste seizoen verliep ook al niet helemaal zoals gewenst. Bij een val liep ze toen een hersenschudding op, waardoor ze een groot aantal wedstrijden misliep.

Seizoen voor Hoogerwerf en Van Ruijven al begonnen

Regiogenoten Dylan Hoogerwerf (Wateringen) en Lara van Ruijven (Naaldwijk) maken eveneens deel uit van de nationale selectie. Hun seizoen is vorige week al begonnen. De twee kwamen in actie op het ijs in Kolomna tijdens de Open Russian Cup. Van Ruijven behaalde daar brons op de 500 meter en goud op de vrouwenaflossing. Hoogerwerf won goud op de aflossing met de mannen.

Hey lieve mensen! Avalon hier! Dit keer met iets minder leuk nieuws. Sinds het begin van deze zomer loop ik namelijk...

Geplaatst door Avalon Aardoom op Woensdag 18 september 2019