Archieffoto Piet Voskamp

Valto verliest van titelkandidaat SDO

Korfbalvereniging Valto heeft na de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen Oranje Wit (17-13) de tweede veldwedstrijd in de overgangsklasse D verloren. Uit bij SDO in Kamerik werd het na een ruststand van 11-8 uiteindelijk 25-21.

De Lierse verenging wist dat het voor een lastige opgave stond, omdat SDO afgelopen seizoen degradeerde uit de hoofdklasse. Valto had in de eerste helft weinig grip op de thuisploeg. Na een goede tactische bespreking in de rust, ging het aan het begin van de tweede helft iets beter. De gasten kwamen terug tot 12-12 en stonden zelfs met 13-14 voor. Daarna liep SDO toch weer uit en kwam Valto niet dichterbij dan twee doelpunten.

Alle regioploegen verliezen

Het bleek überhaupt een zaterdag waarin de regioploegen niet konden juichen. Naast Valto verloren ook Ondo, ckc Maassluis, ODO en Dijkvogels hun wedstrijd.