Archief

The Hookers: 'we wilden onnodig risico voorkomen'

Het besluit van rugbyclub The Hookers om zaterdag niet te spelen, is pas donderdagavond na de training genomen. Dat laat voorzitter Paul van Putten weten op WOS Radio. Vanwege vakanties en blessures van spelers kon de club geen volwaardig team op de been brengen. "We wilden onnodig risico voorkomen."

Met risico bedoelt Van Putten de situatie waarbij overgebleven spelers alles moeten geven, terwijl er geen back-up is. "Het is de mooiste sport van de wereld, maar ook een hele zware sport", zei de voorzitter in WOS Sport.

Een rugbyteam moet minimaal 15 spelers op het veld hebben staan, maar ook meerdere reserves op de bank. "Daar kwamen wij tekort. Een aantal spelers is nog niet in Nederland en er is een speler geblesseerd. Dan moet je een keuze maken."

Nu de wedstrijd tegen Oemoemenoe uit Middelburg niet doorging, krijgt The Hookers minpunten en eewn geldboete. Mocht de club later dit seizoen nog een wedstrijd onverhoopt moeten schrappen, dan wordt The Hookers uit de competitie gehaald. "Maar daar ziet het nu niet naar uit. We hebben nu gewoon pech."

Categorieen:
Sport