Archief
MFH Design

MFH Design

Quintus naar tweede ronde EHF Cup

De handbaldames van Quintus maken zich op voor een nieuw hoofdstuk in hun Europese avontuur. Na de overwinning zaterdagavond tegen het Finse HIFK (28-19), eindigde zondagmiddag de tweede wedstrijd in 17-19. Verlies dus, maar het doelsaldo over de twee wedstrijden telt. Bij rust stond het 9-11 in het voordeel van de Finnen.Het is voor het eerst in ruim 10 jaar dat de ploeg uit Kwintsheul meedoet aan de EHF Cup, het tweede Europese toernooi. Vorig jaar bereikte Quintus de halve finale van de Challenge Cup (derde toernooi).

Na die succesvolle Europese campagne stopten zes sleutelspeelsters met handballen, waardoor coach René Zwinkels voor een deel opnieuw moest bouwen aan zijn team.

De tweede ronde in de EHF Cup is tegen het Franse Nantes Atlantique Handball. De uit- en thuiswedstrijden staan medio oktober op het programma.

Voor het eerst onder leiding van René Zwinkels scoorden de Heulse dames minder dan 20 treffers. Esmee Martens scoorde in haar twintigste Europese optreden haar 25ste treffer. Kim Hersbach maakte haar debuut in Europa. Esther de Vos heeft van de huidige selectie de meeste duels in EC verband: 26. Suzie Otten maakte na haar debuut van gisterenavond vandaag haar eerste treffer.

Topscorers: Nicole van Meteren (5), Paulien Barendrecht (3), Iris van Aalst (2), Jill van der Zeijden (2), Fem Boeters (1). Esmee Martens (1), Suzie Otten (1), Angelique van Duijvenbode (1) en Sabine Vollebregt (1)

Categorieen:
Sport