Archief
Screenshot YouTube ABN Amro Tennis

Screenshot YouTube ABN Amro Tennis

Admiraal actief op 'vernieuwend' tennistoernooi

Tennisser Amadatus Admiraal uit Hoek van Holland doet op 27 september mee aan de Nederlandse Next Gen Open finale in Rotterdam. Zij spelen daar met een vernieuwde opzet, met onder andere kortere sets tot de 4 en een shot klok van 25 seconden tussen de punten.

Om in aanmerking te komen voor de nationale finales, moesten jonge tennissers (tussen 16 en 21 jaar) zoveel mogelijk punten verdienen tijdens ITF-toernooien. Drie tennissers plaatsten zich op die manier voor 'Rotterdam', ook is één wildcard uitgedeeld.

Op het spel voor de vier tennissers, naast de 19-jarige Admiraal ook Jesper de Jong, Ryan Nijboer en Sidané Pontjodikromo, staat een prijzenpot van 2.500 euro en een plek in de internationale finale in Milaan.

De Next Gen Open is een initiatief van Red Bull. Doel is het spel sneller, dynamischer en aantrekkelijker te maken voor het publiek. Naast de shot klok en de kortere sets, is er ook geen let en geen voordeel na 40-40. Daarnaast kunnen de spelers met hun coach communiceren via een headset, wordt er muziek gespeeld tijdens de wedstrijd en hoeft het publiek juist niet stil te zijn.

Categorieen:
Sport