Archief
Hofstede -midden- ligt op de grond in de eerste etappe - Beeld YouTube Eurosport

Hofstede -midden- ligt op de grond in de eerste etappe - Beeld YouTube Eurosport

Hofstede rode-lantaarndrager op eerste rustdag Vuelta

Wielrenner Lennard Hofstede gaat deze maandag de eerste rustdag van de Ronde van Spanje in als drager van de rode lantaarn. De 24-jarige Poeldijker staat in het algemeen klassement op de laatste plek, op 2 uur en 35 minuten van leider Nairo Quintana. De achterstand op de Pool Pawel Bernas, die voorlaatste staat, is bijna 20 minuten.

Hofstede kwam vorige week zaterdag, tijdens de ploegentijdrit op de eerste dag van de Vuelta, samen met drie ploeggenoten van Jumbo-Visma hard ten val door een lekkend zwembad dat voor een nat wegdek zorgde. De Westlander raakte daardoor gewond aan zijn lies en linkerheup.

De renner heeft nog altijd last van zijn blessure en kwam daardoor in vier etappes als laatste renner of in de laatste groep binnen. Zondag, in de slopende etappe in Andorra, was het vechten tegen het tijdslimiet. Uiteindelijk kwam de Poeldijker ruim 38 minuten na winnaar Tadej Pogacar binnen, het limiet lag op iets meer dan 44 minuten.

Hofstede, bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van Jumbo-Visma, reed in 2017 ook al de Vuelta d'EspaƱa. Die reed hij toen niet uit.

Categorieen:
Poeldijk Westland Sport