Archief
Panathinaikos FC

Panathinaikos FC

Bart Schenkeveld naar Griekse voetbalcompetitie

Voetballer Bart Schenkeveld maakt definitief de overstap naar de Griekse competitie. De centrumverdediger uit Den Hoorn tekende donderdagavond een tweejarig contract bij Panathinaikos uit Athene, de nummer acht van het afgelopen seizoen.

De Midden-Delflander, woensdag nog 28 geworden, was transfervrij, omdat zijn contract eind juni afliep bij zijn Australische club Melbourne City. Schenkeveld werd in Australië gerekend tot de beste elf spelers van de competitie, maar de onderhandelingen over een nieuw contract mislukten.

Kort na zijn vertrek uit Australië begin juli werd al gesproken over een transfer naar Panathinaikos. Begin deze maand leek de overgang echter af te ketsen vanwege te hoge salariseisen, zo meldden Griekse media. Nu is het contract dus alsnog rond.

Schenkeveld speelde kort in de jeugd bij SV Den Hoorn, voordat hij de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Voor de Rotterdamse club speelde hij zeven wedstrijden. Ook werd hij uitgeleend aan Excelsior. In de jaren daarna was hij geregeld basisspeler bij Heracles Almelo en PEC Zwolle.

Categorieen:
Sport