Archief
Calistokingsdeep vs Panic Launcher-foto PR

Calistokingsdeep vs Panic Launcher-foto PR

Panic Launcher wint kortebaandraverij in De Lier

Panic Launcher heeft zaterdagmiddag de kortebaandraverij van De Lier gewonnen. De negenjarige merrie, gereden door John de Leeuw, rekende tijdens de finale in de Hoofdstraat af met Calistokingsdeep en Lindsey Pegram. Archange de Jiel legde beslag op de derde plaats, voor Chaman Rapida.

De overwinning van Panic Launcher kwam niet helemaal uit de lucht vallen. De pupil van trainer Sjaak Snoek was eerder dit seizoen al de sterkste in Warmond en was in Assendelft en Nootdorp als derde gefinisht. In De Lier had ze weinig te duchten van achtereenvolgens Dumarion Metjo, Limbo, Hariesine en de bijgelote Archange de Jiel.

De merrie wil echter gedurende de middag nog wel eens een foutje maken, maar was de koers tot de beslissende omloop zonder kleerscheuren doorgekomen. Tijdens de eindstrijd ging het bijna fout. De merrie was met een galoppade foutief tijdens de eerste rit, maar herstelde zich goed tijdens de tweede. Tijdens de kamprit maakte ze opnieuw twee galopsprongen, maar de jury was coulant waarna ze gedecideerd afrekende met Calistokingsdeep.

Ondanks het warme weer was het publiek in grote getale op komen dagen in De Lier.

Categorieen:
De Lier Sport