Archief
WOS Media

WOS Media

Van den Blink wint in Honselersdijk

Wielrenner Joost van den Blink is donderdagavond winnaar geworden van de categorie Basisleden tijdens de Ronde van Honselersdijk. De 39-jarige 's-Gravenzander verwees Dennis van Leeuwen naar de tweede plaats en het brons was voor Jelle van Steekelenburg.

De koers van de Basisleden, ook wel vrije renners genoemd, kende aanvankelijk een kopgroep van negen coureurs. Die kregen later het gezelschap van nog drie man, onder wie Joost van den Blink.

De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door de Australische Amy Cure. Zij maakte deel uit van een kopgroep van zes rensters die al vroeg in de koers was gevormd. Op de meet was het verschil met nummer twee Natalie van Gogh minder dan 2 centimeter. Evy Kuijpers werd derde. Lorena Wiebes, in het rood-wit-blauwe shirt als de nieuwe kampioene van Nederland, finishte in het peloton.

Nieuwelingen en junioren

Zowel de nieuwelingen als de junioren reden dit jaar een omnium. Bij de nieuwelingen won Mike Bronswijk voor Moreno Tak en Bart Hordijk. Wessel Mouris was de sterkste bij de junioren, voor Luke Verburg en Roy Duijvesteijn.