Archief
Archieffoto HVHW

Archieffoto HVHW

Shorttracker Snellink wordt langebaanschaatser

Adwin Snellink heeft per direct een punt achter zijn carrière als shorttracker gezet. De 26-jarige Monsternaar stond het afgelopen seizoen al vrijwel niet meer op het ijs, nadat hij was vertrokken bij de nationale selectie. Komende winter gaat hij het als langebaanschaatser proberen.

Snellink deed na een mislukte winter in 2017/18 - hij werd vierde op het WK, maar miste de Olympische Spelen - een stap terug. Hij vertrok bij de nationale selectie en sloot zich aan bij een RTC (regionale trainingsselectie). Schaatsbond KNSB was hier niet blij mee, omdat deze plekken bedoeld zijn voor jonge talenten en dat was Snellink gezien zijn leeftijd niet meer.

Daardoor raakte de Westlander tussen wal en schip. Het afgelopen jaar stond Snellink nog maar sporadisch op het ijs, omdat hij nergens meer terecht kon. Dus gaat hij het nu over een andere boeg gooien, zo laat hij weten op zijn Instagram-pagina: "Het was een achtbaan met veel ups en downs. Ik wil iedereen bedanken die dit heeft mogelijk gemaakt en achter me heeft gestaan", aldus Snellink. "Tijd voor een nieuw hoofdstuk en een andere uitdaging. Ik word langebaanschaatser.

Categorieen:
Monster Westland Sport