Archief
WOS Media

WOS Media

Handbalvereniging Unitas'63 naar terrein MSV'71

Handbalvereniging Unitas'63 uit Maassluis verhuist van de huidige locatie op het Wipperspark naar het terrein van voetbalclub MSV'71 in Maassluis West. Dat zijn de twee clubs overeengekomen en ook de gemeente is nu akkoord met de overgang.

Het huidige onderkomen van Unitas is verouderd en het speelveld is toe aan vervanging. Bovendien heeft de club al jaren te maken met een teruglopend ledental. Daardoor leeft binnen het bestuur al langer de wens om te verhuizen, bij voorkeur naar een locatie in Maassluis-West.

Bij MSV'71 krijgt Unitas een plekje naast een kunstgras trainingsveld. Dat veld wordt volgens de voetbalclub momenteel niet efficiënt gebruikt. Met de aanleg van een handbalveld ernaast kan ook het kunstgrasveld multifunctioneel worden gebruikt, aldus MSV. Unitas zal daarnaast gebruik gaan maken van de kantine en kleedkamers van de voetbalclub.

Wipperspark

De oude locatie van Unitas'63 op het Wipperspark wordt overgenomen door de naastgelegen korfbalvereniging ckc Maassluis. De opstallen worden verwijderd, zodat ckc Maassluis de mogelijkheid heeft om op die plek nieuwe kleedkamers te bouwen.

Kosten gemeente

Om de verhuizing mogelijk te maken, stelt de gemeente Maassluis 130.000 euro beschikbaar voor de aanleg van het veld met verlichting. Ook wordt een subsidie van 21.365 euro verleend voor het realiseren van een nieuwe opslagruimte voor Unitas'63 op het MSV-terrein.

De gemeente staat voor 10.000 euro garant mocht er zich asbest in het huidige onderkomen bevinden.

Categorieen:
Maassluis Sport