Archief

Organisatie Flynth Westland Cup "overdonderd" door FC 's-Gravenzande

Voetbalclub FC 's-Gravenzande heeft de organisatie van de Flynth Westland Cup een grote domper bezorgd. Dinsdagavond, direct na het bereiken van de finale van dit jaarlijkse toernooi, werd door voorzitter Leo van der Lans die finale afgezegd, zo meldt de organisatie van de Flynth Westland Cup.

FC 's-Gravenzande kiest voor de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi, die op precies het zelfde tijdstip is geprogrammeerd. Hoewel het mogelijke onheil zich al geruime tijd aftekende, stelt At Schmidt namens het comité van de Flynth Westland Cup: "Wij als organisatie waren totaal overdonderd, want dit zagen wij niet aankomen. We zijn nu druk bezig om voor een andere invulling te zoeken."FC 's-Gravenzande plaatste zich al eerder voor de finale om de Haagse Sir Winston Cup, die ook op zaterdag 22 juni om 17.00 uur op de kalender staat (op sportpark Houtrust in Den Haag tegen het Delftse DHC).

Namens FC 's-Gravenzande reageert voorzitter Van der Lans, dat het een heel moeilijke beslissing is geweest: "Wij hadden er voor kunnen kiezen ons te laten uitschakelen door Monster of kunnen afzeggen voor die halve finale, maar dat vonden wij respectloos ten opzichte van de organisatie van de Flynth Westland Cup. Wij hopen dat er alsnog een andere datum voor die finale kan worden gevonden."

De andere finalist van de Flynth Westland Cup is Westlandia-zaterdag, die het eerste team van de zondagtak uitschakelde.