Trainingskampennl via Facebook

Excelsior Maassluis wint VoetbalRijnmond Cup

Excelsior Maassluis is maandag voor het tweede jaar op rij winnaar geworden van de VoetbalRijnmond Cup. Op het terrein van SV Poortugaal was de tweededivisionist met liefst 1-5 te sterk voor eersteklasser VV Brielle.

De Maassluizers kwamen al na iets meer dan een kwartier spelen op een 0-1 voorsprong via Kevin Dercks, maar de twee ploegen gingen uiteindelijk bij een gelijke stand rusten, omdat Brielle vlak voor het einde van de eerste helft de 1-1 maakten.

In de tweede helft heerste Excelsior Maassluis. Vincent van den Berg zette de tricolores na vijf minuten op een 1-2 voorsprong. Daarna waren ook Jeremy Moreno (64ste minuut) en Redouan Omar Ouali (77ste) trefzeker. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Van den Berg zijn tweede goal, waarmee hij tevens de eindstand bepaalde.

Voor Excelsior Maassluis betekende deze zege de vijfde keer dat het in dit toernooi de beker omhoog mag houden. De club was ook in 2018, 2007, 2004 en 2003 eindwinnaar.

Ook VDL succesvol

Stadsgenoot VDL mocht eveneens juichen in Poortugaal. Zowel de meisjes onder 13 als de meisjes onder 15 jaar wonnen hun finale.