Velo op weg naar eerste klasse, Westlandia degradeert

De zaterdagploeg van Velo is één wedstrijd verwijderd van de tweede promotie in twee jaar. De Wateringers wonnen zaterdag in de halve finale van de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse met 1-2 van Sparta.

Velo stond bij rust al met 0-2 voor, maar in de tweede helft brachten de Rotterdammers uit een vrije trap de spanning in de wedstrijd terug. Sparta drong vervolgens aan en ging op jacht naar de gelijkmaker, maar kwam niet meer tot scoren.

In de nacompetitiefinale speelt Velo tegen Vitesse Delft, dat op Sportpark De Hoge Bomen pas in blessuretijd afrekende met Westlandia: 0-1. De Naaldwijkers degraderen daardoor naar de tweede klasse. In Naaldwijk hadden de ploegen veel last van de harde wind. Afgebroken takken die het veld opwaaiden zorgden in de eerste helft voor het voornaamste gevaar in de wedstrijd.

Lyra blijft derdeklasser

Lyra speelt na de zomer, net als het afgelopen seizoen, weer in de derde klasse. Op sportpark De Zweth in De Lier moesten de bezoekers lang wachten op doelpunten, pas halverwege de tweede helft opende tegenstander VVSB de score. Vlak voor tijd maakte Thom Kuijvenhoven de gelijkmaker, waardoor de wedstrijd afstevende op een verlenging. Helaas voor Lyra werd het in blessuretijd toch 1-2.