Leo de Jong

Leo de Jong

's-Gravenzande wint districtsbeker mede dankzij drieklapper na rust

FC 's-Gravenzande heeft donderdag de districtsbeker West II gewonnen. In de finale op het terrein van Vredenburch in Rijswijk was de hoofdklasser, dankzij drie snelle goals na rust, met liefst 4-0 te sterk voor Ter Leede uit Sassenheim.

Ter Leede kreeg na een half uur spelen de grootste kans om op voorsprong te komen. Nadat een van de Sassenheimse aanvallers werd gevloerd in het zestienmetergebied van 's-Gravenzande, kreeg de kampioen van de hoofdklasse een strafschop. 's-Gravenzande-doelman Danny Koning was echter alert en stopte de inzet van Jeffrey Bok.

In de blessuretijd van de eerste helft kon dan alsnog gejuicht worden. Een lange voorzet vanaf links van Frank Broos kwam bij Jan Verduijn terecht, die 's-Gravenzande op 1-0 zette.

Na rust ging het plots snel met de wedstrijd en scoorde 's-Gravenzande driemaal in vijf minuten. Eerst was het Sander Koeleman die in de 55ste minuut, opnieuw op aangeven van Broos, de trekker overhaalde. Daarna mocht Yuri Westhoff twee goals, waaronder één via een lob van bijna dertig meter, op zijn naam schrijven. Daarmee was Ter Leede definitief knock-out geslagen. Er volgden nog wel kansen, maar echt spannend werd het niet meer.

Vorig jaar verloor 's-Gravenzande de bekerfinale nog van Sportlust'46, maar dit keer was het dus wel raak.

De keeper van Ter Leede stond gisteren iets te ver voor zijn doel en Yuri Westhoff had dat goed in de gaten. Met deze prachtige goal zette hij FC 's-Gravenzande op 4-0 in de finale van de districtsbeker.