's-Gravenzande weer naar finale Sir Winston Cup

FC 's-Gravenzande heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale van de Sir Winston Cup. De hoofdklasser versloeg dinsdagavond op het eigen veld Nootdorp in blessuretijd: 3-2.

De Westlanders keken na een eerste helft zonder al te veel hoogtepunten bij rust aan tegen een 0-1 achterstand. Na iets meer dan een uur spelen zorgde Yuri Westhoff voor de gelijkmaker en enkele minuten daarna knalde Patrick Triep zelfs de 2-1 binnen. Lang kon 's-Gravenzande niet van de voorsprong genieten, want Nootdorp kwam in de 71e minuut op gelijke hoogte.

De wedstrijd leek daarna af te stevenen op strafschoppen. Tot in blessuretijd Frank Broos zich tot matchwinner kroonde: 3-2. Het kon daarna zelfs nog 4-2 worden, maar Ruben de Groot miste een strafschop.

In de finale is niet Westlandia-zondag, maar DHC de tegenstander. In Delft stond Westlandia tot vijf minuten voor tijd met 2-3 voor (eigen doelpunt DHC en een goal van Dean van Ooijen voor rust, Remon van Bochoven scoorde na de thee). In de 87e minuut kwam DHC echter terug tot 3-3, waarna het in de slotminuut zelfs 4-3 werd.

Maasdijk met grote cijfers langs TAC'90

In de halve finale van de Halve Maan Cup was Maasdijk dinsdagavond na een 3-1 ruststand met liefst 7-2 te sterk voor TAC'90. Scott van de Graaf, Lars van den Berg (beiden twee keer), Jurjen Dekker, René van der Lee en Kirill Slutskyy waren trefzeker. De ploeg van trainer Richard Kraijenbosch treft in de finale BMT of RAS. Die ploegen spelen maandag nog tegen elkaar.

Beide finales, binnen het Haaglanden Voetbal Toernooi, worden gespeeld op zaterdag 22 juni. Saillant detail is dat dan ook de finale van de Flynth Westland Cup op het programma staat, waarvoor FC 's-Gravenzande zich ook kan plaatsen.