Handbalsters Quintus verliezen strijd om landstitel

De handbalsters van Quintus zijn er zondagmiddag niet in geslaagd een derde duel om de landstitel af te dwingen. Nadat de Westlandse ploeg vorige week al het eerste finaleduel tegen VOC in Amsterdam met 23-19 verloor, werd het nu in de Eekhouthal in Kwintsheul 22-27. Daarmee is VOC voor het derde seizoen op rij landskampioen.

In de eerste helft speelde Quintus erg slordig. Daar kon VOC van profiteren. Vooral Esther de Vos zorgde er met diverse reddingen voor dat de schade voor Quintus niet groter werd dan die al was. Quintus bleef het echter moeilijk hebben met de verdediging en leek vlak voor rust de weg kwijt te zijn. Bij rust was de stand 8-15 in het voordeel van VOC.

Na de rust ging het beter met Quintus. Er werden veel wijzigingen in de basisopstelling aangebracht; dat leek zijn vruchten af te werpen. In plaats van de snelle aanvallen in de eerste helft, namen de handbalsters een meer defensieve houding aan. Desondanks kon Quintus de voorsprong van VOC niet meer inhalen.