Archief

Bob (73) kampioen met VDL 4: 'Vetaranenelftal of walking football niets voor mij'

Hij is inmiddels alweer 73 jaar, maar Bob Clarke voetbalt als speler van VDL 4 in Maassluis nog wekelijks tegen mannen die vijftig jaar jonger zijn dan hij. En dat doet hij niet onverdienstelijk, want de Hoekenees en zijn team werden zaterdag kampioen in de zesde klasse van het amateurvoetbal.

"Je bent als medespeler altijd minder dan hij", zegt een teamgenoot. "Bobby is de man hè! Dat is fantastisch. Ook de reactie van tegenstanders. Als we zeggen, hij is 73, dan gaan ze er met respect in." Een andere speler heeft al contact gezocht met het Guinness Book of World Records, om te kijken of hij de oudste kampioen is. "Over twee weken krijgen we een reactie."

Bob, die oorspronkelijk afkomstig is uit Groot-Brittannië, wil nog tot zijn 75ste doorgaan met voetballen. Daarna is het klaar. Een overstap naar het tegenwoordig populaire walking football ziet hij niet zitten. "Ik ga ook niet in een veteranenelftal spelen, dat vind ik echt niks. Niet dat ik nou zo goed ben, maar het is niets voor mij."