Quintus verliest eerste finaleduel

De handbaldames van Quintus hebben in het eerste finaleduel om het landkampioenschap verloren tegen VOC. In sporthal Elzenhagen werd het 23-19 in het voordeel van de Amsterdamse ploeg

De Heulse dames hadden het lastig in de openingsfase. VOC voerde vanaf het begin de boventoon. Na een kwartier stond Quintus met 6-2 achter. Naarmate het duel vorderde kon Quintus in fases terug knokken. Bij rust stond het 12-9.

Ook na rust bleef het spelbeeld het zelfde. VOC had de wedstrijd in handen. Quintus bleef goed meekomen tot een stand van 17-15, maar de dames uit Kwintsheul hadden het vooral aanvallend moeilijk, waardoor VOC een aanzienlijke voorsprong kon houden met een uiteindelijke eindstand van 23-19.

Het tweede finale duel is volgende week op 12 mei in de Eekhouthal in Kwintsheul.

Doelpuntenmakers Quintus: Daisy Hage 9, Britt van Steekelenburg 5, Lisanne Zwinkels 3, Anouk Zwinkels 1, Angelique van Duijvenbode 1, Jill van der Zeijden 1