Dennis van Schie

Quintus onderuit tegen Pogon Szczecin

De dames van Quintus zijn er niet geslaagd om de eerste wedstrijd in de halve finale van de Challenge Cup winnend af te sluiten. Tegen de Poolse club Pogon Szczecin is het 21-25 geworden. De ploeg van René Zwinkels stond na de eerste 30 minuten met 12-13 achter.

De Heulse ploeg speelde een goede eerste helft. Het nam zelfs een voorsprong van drie doelpunten (10-7). Dit was na ongeveer 17 minuten spelen. Hierna had Quintus moeite om doeltreffende af te ronden en de Poolse ploeg profiteerde hiervan en nam vlak voor rust de leiding: 12-13.

Na de pauze bleef het tot 15-15 gelijk opgaan, waarna de Poolse bezoekers uitliepen naar een voorsprong van vier treffers (17-21). Met nog ruim 18 minuten op de klok kon Quintus het verschil niet kleiner maken. Pogon vergrootte de marge naar vijf treffers (17-23), waarna het Quintus in de resterende 14 minuten niet lukte om de achterstand ongedaan te maken. Met nog vier minuten te gaan werd het nog 21-24,maar Quintus kon niet doordrukken. Volgende week wordt de return gespeeld in Polen.

Daisy Hage werd topscorer van de middag door tien maal raak te gooien. De Heulse hoekspeelster kwam één treffer te kort om nummer 200 te laten noteren in Europa. Collega Anouk Zwinkels heeft nog drie treffers nodig om de 100 te bereiken.

Doelpuntenmakers: Daisy Hage (10), Anouk Zwinkels (6), Lisanne Zwinkels (2), Lois Strik (1), Britt van Steekelenburg (1), Jill van der Zeijden (1)