Schipluiden ten onder in spektakelstuk

In de titelstrijd om de Derde Klasse B kwamen zaterdagmiddag de vier concurrenten tegen elkaar in actie. Nummer drie Lyra verspeelde dure punten in De Lier tegen nummer vier KMD: 1-3. En Schipluiden verloor tegen Wateringse Veld Kranenburg in een knotsgekke wedstrijd met 5-6.

Pas in de tweede helft kwam de wedstrijd tussen Lyra en KMD tot leven, waarin de Wateringse ploeg een 0-2 voorsprong nam door Vinnie Vrolijk en Andre Balijon. Stef Koene scoorde vlak voor tijd de aansluitingstreffer voor de Lierenaren, maar in de negentigste minuut kwam KMD via een penalty van Dylan Arbouw op 1-3.

In een sensationele wedstrijd kwam Wateringse Veld Kranenburg al vroeg in het duel binnen een minuut op een 0-2 voorsprong. Na de rust, bij een stand van 2-3, ging het over en weer: 3-3, binnen de minuut 4-3 en 4-4, maar Schipluiden trok, door een aanvallend Kranenburg aan het kortste eind. De bezoekers behouden hun koppositie en KMD gaat Lyra op de ranglijst voorbij.

In de strijd om de derde periodetitel gaat Lyra aan de leiding, doordat alle vier gespeelde wedstrijden werd gewonnen.

Velo makkelijk langs Monster

In de Tweede Klasse C heeft Velo een vrij eenvoudige zege geboekt op Sportclub Monster. In Wateringen werd het 3-0 door doelpunten van Dirk Lelieveld en Ramon Ripson.

Zondagvoetbal

In de 1e klasse B van het zondagvoetbal is begin zaterdagavond het duel DHC-Den Hoorn afgewerkt. Vooral dankzij goed keeperswerk in beide doelen bleef het 0-0.

2e Divisie

FC Lienden - Excelsior Maassluis 1-0 (0-0)

Schipluiden - WV/Kranenburg 5-6 (1-3)

Chris van Beurden(2, waarvan 1x penalty), Marnix Weissenweber, Koen Göbel, Sjoerd Boks

Duindorp sv - Verburch 1-0 (1-0)

Naaldwijk - VDL 4-1 (1-1)

Naaldwijk: Thomas Karsten (3), Danny Niel

VDL: Rodney Remmerswaa