fred van der ende

Quintus knokt zich terug in Dalfsen

In de eerste wedstrijd van de halve finale van de plays-offs om het landskampioenschap hebben de dames van Quintus een gelijkspel uit het vuur kunnen slepen. Het duel tegen Dalfsen eindigde in 22-22.

Een dramatisch begin zorgde er voor dat het team uit Kwintsheul in sporthal de Trefkoele al gauw tegen een 11-2 achterstand aankeek. Dit bleek ook de grootste achterstand van de wedstrijd te zijn. Daarna begon de inhaalrace. Quintus herpakte zich na een kwartier spelen en kreeg meer grip op het spel van de tegenstander. Defensief werd minder weggegeven en aanvallend ging het afronden beter. De rust werd nog wel met een achterstand bereikt: 14-8.

Na de pauze was Quintus beter dan de thuisploeg, maar kon het verschil in doelpunten niet terugbrengen. Bij een 18-13 tussenstand na ruim 42 minuten moest Quintus het verder doen zonder Lisanne Zwinkels. Zij kreeg een directe rode kaart van het arbitrale duo. Na een time-out van coach René Zwinkels reduceerde Quintus de opgelopen achterstand van 19-13 met vijf treffers op rij tot 19-18. Na deze in haalrace was het woord weer aan Dalfsen dat in de laatste tien minuten een gat sloeg van vier doelpunten: 22-18. In de laatste vier minuten toonde Quintus veerkracht en kwam het vijf seconden voor tijd op gelijke hoogte: 22-22. Dit was ook de eindstand.

De terugwedstrijd tegen Dalfsen in de Eekhouthal is op donderdagavond 18 april.