Hoekse rugbyers werken in tweede helft achterstand weg

Rugbyclub The Hookers heeft woensdagavond een van zijn moeizaamste competitiewedstrijden van dit seizoen gespeeld. Een achterstand bij de rust was een zeldzame gewaarwording voor de Hoekenezen, die uiteindelijk toch weer aan het langste eind trokken.

De inhaalwedstrijd werd gespeeld in Utrecht tegen de studentenclub USRS. In het kunstlicht kwam The Hookers binnen tien minuten op een voorsprong van 0-10, dankzij try's van Marc Berlijn en Niels van der Ploeg (diens eerste voor de Hoekse hoofdmacht).

Doordat de Hoekenezen wat gas terug namen, konden de Utrechters een veldoverwicht opbouwen. Dat betaalde zich dusdanig uit, dat de thuisploeg met een voorsprong van 24-15 het rustsignaal bereikte.

Dat betekende werk aan de winkel voor coach Mark Allen van The Hookers. Uitkomst: na de hervatting kwamen de Utrechters er bijna niet meer aan te pas. Mede dankzij een volgens meegereisde supporters briljante dropkick van Kevin Lenssen kon de eindstand worden bepaald op 24-37.