Archief
WOS Media

WOS Media

Herinneringen aan 87 jaar Damclub De Lier: 'Iemand ging bij ruzie met het bord slaan'

Het is over en uit voor Damclub De Lier. Na 87 jaar houdt de vereniging op te bestaan. Maandagavond is in gebouw De Ark de laatste clubavond gehouden. Behalve een potje simultaandammen tegen clubkampioen Peter van der Stap, zijn er ook veel herinneringen opgehaald.

In al die vele tientallen jaren ging de vaste clubavond op maandag altijd door, op één keer na. "Dat was tijdens het beruchte watersnoodjaar van De Lier, toen stond alles onder water hier", herinnert Piet Stellaard, een van de leden, zich nog. "En ik geloof dat één keer een uitwedstrijd is uitgesteld vanwege de sneeuw. Verder gebeurt dat niet."

Heftiger was dat iemand ooit tijdens een ruzie met het dambord ging slaan, weet waarnemend voorzitter Peet van 't Wout. "Of mensen die niet tegen hun verlies konden, die het bord omkeerden."

Te weinig leden

In de afgelopen jaren nam het ledenaantal gestaag af. Vooral het gebrek aan jeugd deed de club de das om. "We hebben steeds gezegd: onder de negen mensen halen we de stekker eruit. Dit is niet meer acceptabel."

Peter van der Stap won overigens de meeste van zijn simultaanpartijen; een enkele keer moest hij remise aanbieden.

Categorieen:
De Lier Sport