Signbiblio 1

HV Toernooi: 's-Gravenzande na strafschoppen langs Westlandia

FC 's-Gravenzande heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi. Een aantrekkelijke wedstrijd tegen streekgenoot Westlandia eindigde na reguliere speeltijd in 2-2, waarna strafschoppen uitkomst moesten bieden.

De thuisploeg kwam tien minuten voor rust op voorsprong, nadat Tim van der Voort een vrije trap binnenkopte. Na de thee drong 's-Gravenzande steeds meer aan en dat werd in de 68ste minuut beloond. De vlak daarvoor ingevallen Björn Swensen bereikte met een voorzet Frank Broos, die de gelijkmaker op het bord zette.

Zeven minuten voor het laatste fluitsignaal leek Rick Boers voor de winnende treffer te zorgen voor 's-Gravenzande, maar een penalty voor Westlandia - goed ingeschoten door Oalid Faik - gooide roet in het eten. Daardoor moest het aankomen op strafschoppen. Die nam 's-Gravenzande het best.

Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis speelde eveneens een bekerwedstrijd, in de VoetbalRijnmond Cup. De ploeg van trainer Dogan Corneille was in Vlaardingen met 1-7 te sterk voor Zwaluwen. Marouane Afaker was met drie goals de grote man aan Maassluise zijde, waar rechtsback Milan van Ewijk zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. Zwaluwen eindigde het duel met tien man.