Archief

Geblesseerde Ammerlaan: Kan gelukkig nog wel trainen

Wielrenster Rozemarijn Ammerlaan baalt dat zij zaterdag bij een val in de Omloop van Strijen haar elleboog heeft gebroken. Ze was het nieuwe seizoen naar eigen zeggen 'supergoed' begonnen. Haar blessure zorgt er nu voor dat ze dit voorjaar niet meer mag koersen.

Ammerlaan ging door een harde windvlaag onderuit. "Ik viel en tikte iemand achter me aan. Daarna is iemand over m'n arm heengereden", zegt de 19-jarige Lierse gelaten. "Het bot was in twee stukken gebroken. Bij de operatie moesten ze die weer in elkaar zetten."

De arm van de wielrenster zit niet in het gips, waardoor die niet stijf kan worden. "De dokter heeft gezegd dat ik mijn arm zes weken niet mag belasten, maar ik kan wel op de Tacx (een hometrainer, red.) rijden, daar heb je je arm niet voor nodig. Dat ben ik zeker van plan te doen. En ik kan gewoon wat krachttraining doen zonder m'n armen. Ik ga wel weer trainen."

Ammerlaan maakte afgelopen winter de overstap van de junioren naar de elite-vrouwen. Ze debuteerde vorige week in de Omloop Het Nieuwsblad, waar ze 55ste werd. "Het ging boven verwachting goed en ik voelde me supersterk. Ik merkte dat ik redelijk mee kon komen."

Categorieen:
Sport