Archief

Green Eagles winnen moeizaam in Eindhoven

De basketbalsters van Green Eagles hebben zaterdagavond een belangrijke stap gezet richting de Final Four play-offs in de promotiedivisie. De dames uit Maassluis speelden in Eindhoven geen goede wedstrijd tegen laagvlieger Almonte, maar wonnen wel: 42-58.

Al snel bleek dat de Green Eagles de wedstrijd eigenlijk niet konden verliezen. Bij Almonte ontbrak de belangrijke pointguard (spelverdeelster) wegens een blessure en na vijf minuten moest haar vervangster ook geblesseerd afhaken. Eigenlijk zorgde veel balverlies van de gasten ervoor dat het na het eerste kwart slechts 7-15 stond. Ook verderop in de wedstrijd bleef het spel matig. Zo liet Green Eagles Almonte in het derde kwart van 16-28 terugkomen tot 22-30, maar uiteindelijk maakte onder andere een prima spelende Kirsten Boer (totaal 18 punten) het verschil.

Green Eagles staat met dertig punten uit zeventien wedstrijden tweede in de promotiedivisie. Het verschil met de nummers vier en vijf is met nog vijf wedstrijden te gaan twaalf punten, al hebben die ploegen een wedstrijd minder gespeeld.Alle uitslagen

Vrouwen, promotiedivisie

Almonte - Green Eagles 42-58Mannen, eerste klasse B

Jump IJsselstein - Westland Stars 83-56Vrouwen, tweede klasse B

Westland Stars - BC Utrecht Cangeroes 3 46-26

Categorieen:
Westland Maassluis Sport