Archief WOS Media

Lierse korfballers incasseren eerste nederlaag

Het Lierse Valto is zaterdagavond tegen de eerste nederlaag van de lopende zaalcompetitie in de Eerste klasse E aangelopen. In de thuishal van concurrent ZKV werd het 25-22 voor de Zaandammers. Valto blijft overigens aan de leiding, met drie punten voorsprong op ZKV.

Bij de rust was er voor Valto eigenlijk nog geen vuiltje aan de lucht. Er stond toen 8-11 op het scorebord. Het ging daarna vrij gelijk op en acht minuten voor tijd bedroeg de marge nog immer drie punten in het voordeel van de Lierenaren. Maar een sterk slotoffensief bracht de Zaandammers voorbij Valto: 25-22.

Het 's-Gravenzande Ondo, dat vlak voor de krokusvakantie genoegen moest nemen met een gelijkspel, heeft zaterdagavond in eigen huis gewonnen van het laag staande DVS '69. De koppositie van de 's-Gravenzanders in de Tweede klasse I blijft gedeeld met Kinderdijk, dat eerder op zaterdag de wedstrijd tegen Wion won.

Dijkvogels, middenmotor in de Derde klasse H, ontving DSO uit Klundert, de hekkensluiter. Het werd een 'zakelijke overwinning' voor de Maasdijkers, nadat de wedstrijd bij de rust (8-9) nog in evenwicht was.