Archief

Handbalsters Velo op rand van kampioenschap

In de strijd om het kampioenschap van de Tweede divisie B kwam Veneco/VELO goed weg tegen streekgenoot WPK/Westlandia. De Wateringse ploeg speelde een moeizame wedstrijd en kon pas in de laatste minuten de winst pakken tegen een taai Westlandia.

VELO opende wel sterk met een 3-0 voorsprong. Westlandia hield aansluiting, maar moest toezien dat de Wateringse thuisploeg met rust leidde met 12-9. In de tweede helft kroop Westlandia langzaam naar de opponent toe en wist in de laatste tien minuten zelfs op een 19-18 voorsprong te komen. Het was toch VELO dat met een krachtige inspanning de winst naar zich toe wist te trekken. Romy Kunath gooide de winnende treffer binnen. Vlak voor tijd was Westlandia dicht bij een stunt, echter op het allerlaatste moment wist een verdedigster van VELO een schot van Westlandia te blokken. Bij VELO was Kirsten Zuijderwijk met zeven treffers topscorer. Aan Naaldwijkse zijde schoot Robin de Brabander met scherp. Zij scoorde vijf keer.

Volgende week zaterdag kan VELO het kampioenschap in de wacht slepen als het in Pijnacker weet te winnen van Oliveo. VELO keert dan na drie jaar afwezigheid weer terug naar de eerste divisie. Westlandia heeft in de laatste drie wedstrijden nog drie punten nodig om definitief veilig te zijn.

In de eerste divisie kunnen de reserves van Quintus volgende week in de thuiswedstrijd tegen Gemini het kampioenschap behalen. Op de voorlaatste speeldag won Quintus vrij eenvoudig van Bentelo (34-17) en concurrent Voorwaarts won van Westsite (33-25). Winst is voor Quintus nodig tegen de degradatiekandidaat, dan is voor het eerst in de historie het tweede team kampioen van de eerste divisie. Voorwaarts stelde in ieder geval promotie naar de eredivisie veilig, want de Heulse ploeg mag niet promoveren.

De heren van Wematrans/Quintus zien aan het eind van het seizoen weer een speler vertrekken. Collin de Vette maakte zaterdagavond belend dat hij volgend seizoen bij Volendam gaat spelen. Hij is na het aangekondigde vertrek van Niels de Jong en Max de Maat (beiden Aalsmeer) de derde speler die vertrekt.

Uitslagen

Heren

Bene-League

Wematrans/Quintus-OCI/Lions 27-36 (11-16)

Eerste divisie

DIOS-Green Park Aalsmeer 3 25-38

Tweede divisie B

DWS-WPK/Westlandia 33-29

Dames

Eerste divisie

Bentelo-HV Quintus 2 15-34 (6-17)

Tweede divisie B

Veneco/VELO-WPK/Westlandia 20-19 (12-9)

Hoofdklasse D

Verburch-WPK/Westlandia 21-20 (9-10)Categorieen:
Wateringen Naaldwijk Sport