Handbalheren Quintus naar kwartfinale bekertoernooi

De handballers van Wematrans/Quintus hebben donderdagavond de kwartfinale bereikt van het Nationaal Bekertoernooi. De Heulse ploeg versloeg streekgenoot Hellas in een enerverende wedstrijd met 27-22.

Bene-League club Quintus liet zich in de Hellashal dus niet verrassen door de nummer twee van de eredivisie. De achtste finales zaten verder wel vol verrassingen. De eerste divisieploegen E&O 2 en Aalsmeer 3 schakelden respectievelijk Tachos en DFS Arnhem, beiden eredivisie, uit. Een tweetal dagen eerder schakelde Houten, koploper in de eredivisie, Bene-League club BEVO uit.

De wedstrijd kwam in de Hellashal moeizaam op gang. Na de eerste tien minuten was pas zeven keer gescoord. Hellas leidde met 4-3. Quintus moest na ruim 20 minuten verder zonder de prima spelende, maar geblesseerd geraakte, Marc de Vreede. De Heulse ploeg leidde op dat moment met 9-6. De ruststand was in het voordeel van de Westlandse bezoekers: 15-12.

Na de pauze kwam Hellas scherp uit de kleedkamer. De Haagse nummer twee uit de eredivisie kwam terug tot op één treffer, maar Quintus hield in deze fase stand: 16-17. De ploeg uit de Bene-League nam wederom een marge van drie treffers (16-19), maar zag Hellas aansluiten (18-19). Het leek een spannend laatste kwartier in de Hellashal te worden, maar Quintus zette aan en liep in ruim vijf minuten uit naar een comfortabele voorsprong: 18-24. Hellas kwam terug tot op vier doelpunten verschil, maar verder liet Quintus het niet komen. De winst ging met 27-22 naar Quintus.

Voor de kwartfinales zijn geplaatst: Quintus, Hurry Up, Volendam, OCI Lions, Aalsmeer, Aalsmeer 3, E&O 2 en Houten.