Archief
WOS Media

WOS Media

Groeiend Ondo wil in gesprek met gemeente

Het bestuur van korfbalvereniging Ondo wil op korte termijn om de tafel met de gemeente Westland. Het ledental neemt gestaag toe, maar de club heeft moeite om die groei op accommodatievlak bij te benen.

De teams van de 's-Gravenzandse vereniging spelen hun thuiswedstrijden in de Westlandhal in 's-Gravenzande en De Hoekstee in Hoek van Holland, al is die laatste hal volgens het bestuur 'niet topsportwaardig'. Beide accommodaties worden ook voor andere sporten gebruikt. Ondo verwacht dat de ledengroei daar voor problemen gaat zorgen. Het aantal teams neemt toe, maar het aantal uren dat de zalen beschikbaar zijn niet. "Straks lopen we tegen het feit aan dat we niet genoeg uren in de hallen kunnen inkopen", zegt het bestuur in een nieuwsbrief.

Daarnaast moeten de korfbalvelden op Juliana Sportpark voor 1 juli 2026 worden verkleind naar de nieuwe afmetingen. "De gemeente heeft aangegeven voor die tijd tot actie over te gaan, maar heeft nog geen datum genoemd. Nu al lopen we tegen het feit aan, dat veel teams al op kleinere velden spelen."