Archief WOS Media

Valto en Ondo blijven beide koploper

Valto is ook in de negende wedstrijd van de zaalkorfbalcompetitie zonder puntverlies gebleven. De Lierenaren koesteren op de ranglijst van de Eerste klasse E nog steeds 5 punten voorsprong op de eerste achtervolger, ZKV. In de Tweede klasse I blijft het 's-Gravenzandse Ondo aan de leiding, met 1 punt voorsprong op Kinderdijk, dat zelf ook won.

Het eerste team van Maassluis dolf het onderspit in de uitwedstrijd tegen Fortis in Oost-Souburg. Het Maaslandse ODO en het Maasdijkse Dijkvogels pakten deze zaterdag de volle buit, beide in een uitwedstrijd.

Bij ODO maakten routiniers Jannes van der Vaart en Marije van Dijk hun rentree in de basis vanwege de belangen bij de wedstrijd van het tweede team van ODO. De Maaslanders namen tegen Wion een voorsprong van 1-4, die via 6-8 werd uitgebouwd tot een ruststand van 8-13. In de tweede helft kwamen de Rotterdammers in eigen huis nog terug tot 17-18, maar via 17-21 werd de eindstand van 18-23 in het voordeel van ODO bereikt.

Dijkvogels heeft een mooi resultaat geboekt in de uitwedstrijd bij Togo. De Maasdijkers kenden een zeer sterke eerste helft, waarin een rustgevende 9-18 voorsprong op het bord kwam. In de tweede helft was het overwicht echter weg, maar kwam de zege niet in gevaar. Arjan Burgers van Dijkvogels was in Goes goed voor acht treffers.