Archief

Judoka's en handballer genomineerd als sportman in Maassluis

Judoka's Kenneth Henneveld en Kevin ten Hoeve en rolstoelhandballer Maurice Poot zijn genomineerd voor de titel Sportman van 2018 in Maassluis. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt.

Henneveld, die de titel al twee keer eerder won, veroverde vorig afgelopen jaar goud op de Zuid-Hollandse kampioenschappen. Daarnaast werd hij tweede op het Europese kampioenschap voor mixteams en won hij brons op het Nederlands kampioenschap voor senioren in de gewichtscategorie tot 73 kilo.Ten Hoeve was in 2018 de nummer 1 van de Nederlandse kampioenschappen voor militairen. Daar voegde hij later een bronzen plak op het wereldkampioenschap voor militairen in Braziliƫ en een derde plek op het NK in de categorie tot 100 kilo aan toe.

Poot werd met het rolstoelhandbalteam van het Heulse Quintus landskampioen. Ook mocht hij mee naar het Europees kampioenschap rolstoelhandbal in Portugal, waar Nederland als derde eindigde.

Het Sportgala wordt op 15 februari gehouden in Theater Koningshof in Maassluis. Vorige week werden de genomineerde sporttalenten al bekendgemaakt.

Categorieen:
Maassluis Sport