Pixabay 1

Pixabay 1

VELO uit districtsbeker na blamage tegen Hillegersberg

De voetballers van VELO, die uitkomen in de eerste zondagklasse, zijn in de tweede ronde van de districtsbeker zondag van de mat gespeeld door vv Hillegersberg uit Rotterdam. De Wateringers verloren op eigen veld met 3-8 van de tweedeklasser.

VELO begon stevig aan de wedstrijd. Djamairo Rigters zorgde in de vijftiende minuut dat de thuisclub op voorsprong kwam. In de 33ste minuut maakte Hillegersberg de gelijkmaker, waarna de wedstrijd kantelde. De Rotterdammers scoorden vlak voor rust twee goals, waardoor de ruststand 1-3 werd.

Na de thee waren de Wateringers de weg kwijt. Hillegersberg kon hierdoor uitlopen naar 1-7 en zette VELO flink te kijk. Herpakken lukte maar amper; toch scoorden Brian Leons en Toufik el Hamdaoui in de slotfase beiden nog, waardoor de eindstand iets draaglijker werd.

De 3-8 eindstand zorgt ervoor dat VELO uit de districtsbeker ligt. Andere clubs uit de regio deden het beter en bekeren nog wel een ronde verder. Zo won FC 's-Gravenzande zaterdag na strafschoppen van FC Boshuizen uit Leiden en versloeg Westlandia in Waddinxveen CVV Be Fair. VV Schipluiden won donderdag de streekderby tegen VV Maasdijk, SV Honselersdijk versloeg dinsdag VV Spijkenisse.