Archief
Winnaar Dominic Bersee in zijn element langs de Waterweg -foto Carry Wilmink

Winnaar Dominic Bersee in zijn element langs de Waterweg -foto Carry Wilmink

Dominic Bersee wint crosscircuit in Maassluis

Hardloper Dominic Bersee (Olympus '70) is op de 9 kilometer winnaar geworden van het wintercrosscircuit 2018 van de Maassluise Atletiekvereniging Waterweg (AVW). Bersee werd zondag opnieuw afgetekend winnaar van de vierde en laatste wedstrijd in het Sterrenbos. Bij de vrouwen ging de dag- en eindwinst naar Rose Enthoven (Loopgroep PK).

Op de 6 kilometer werd 's-Gravenzander Maarten Bakker winnaar van het eindklassement. Bakker werd in de laatste wedstrijd tweede, achter de van een blessure terugkerende Schipluidenaar Tristan Valkenburg.

Bij de vrouwen op de 6 kilometer ging de eindzege naar Eva van den Born (AV '40), maar was het Lisan Duijvestijn (Olympus '70), die de laatste wedstrijd won.

Op de 3 kilometer bij de jeugd won Stef Kortekaas (Olympus '70) zijn derde wedstrijd en daarmee het eindklassement. Naast hem op het podium kwamen zijn clubgenoten Ruben van Seventer (tweede) en Luuk Boutkan.

Bij de meisjes won de Maassluise Norah van den Berg, die haar directe concurrente Robin van Haaften zondag voor de tweede keer op rij aftroefde, nadat Van den Berg in hun eerste 'gezamenlijke' wedstrijd nipt het onderspit had moeten delven.