Archief
Schermafdruk YouTube DartsFab HD 1

Schermafdruk YouTube DartsFab HD 1

Poeldijkse darter gaat genieten van WK-debuut

De in Poeldijk woonachtige darter Yordi Meeuwisse maakt zondag zijn debuut op het WK darts van de PDC. De geboren Hagenaar, die speelt tegen de Ier William O'Connor, is van de dertien deelnemende Nederlanders de grote onbekende. "Ik ga ervan genieten", zegt hij tegen mediapartner Omroep West.

In de aanloop naar het WK trainde Meeuwisse zes dagen lang met Jeffrey de Zwaan, Jelle Klaasen en Ron Meulenkamp. En ook met Raymond van Barneveld oefende hij regelmatig. "Raymond is ver-schrik-ke-lijk goed", merkte Meeuwisse. "Als je tegen hem traint, blíjf je onder druk staan. Daardoor blijf je tijdens de training scherp." De veelvoudig wereldkampioen wees de Poeldijker ook nog op een aantal verbeterpunten. Onder meer op het gebied van uitgooien. "Ik switch veel van nummers, dat kan makkelijker."

Tsunami

Meeuwisse kwam eerder uit voor de concurrerende bond BDO. Toen droeg hij nog de bijnaam Tsunami. "Maar die titel vond ik niet zo bij me passen. Nu ik bij de PDC gooi, is de bijnaam veranderd in Magic Meeuwisse. Dat vind ik een stuk mooier."

De darter voelt zich na alle trainingsuren klaar voor het WK. "Ik ga ervan genieten", belooft de Poeldijker. "Maar ik verwacht wel wat van mezelf. Ik heb een goede voorbereiding gehad."

Categorieen:
Poeldijk Sport