Archief
Archieffoto twitter VELO Badminton

Archieffoto twitter VELO Badminton

Wisselende start VELO aan kampioenspoule

De badmintonners van Le Credit Sportif VELO zijn met wisselend resultaat begonnen aan de kampioenspoule. Zaterdag verloren de Wateringers thuis met 6-2 van 'buurman' DKC, een dag later wonnen ze de uitwedstrijd bij Hoornse met 6-2.

VELO had in de reguliere competitie met 5-3 gewonnen van DKC, maar dit keer was DKC duidelijke de betere. VELO, dat aantrad zonder kopman Alex Vlaar, won alleen de damesdubbel van Myke Halkema en Dorien Lups en de damesenkel van Tamara van der Hoeven.

Vlaar was zondag wel terug voor de uitwedstrijd in Hoorn en hij zorgde voor winst in het herendubbel (met Middelburg) en in zijn enkelpartij. Alleen het vrouwendubbel en één damesenkel gingen dit keer verloren. "Vol vechtlust en echt als team hebben we vandaag voor ieder punt geknokt", zegt coach Ciraar Slaats. "Dit heeft geresulteerd een in mooie en zeer belangrijke overwinning. Komend weekend zullen we op exact dezelfde wijze op de baan moeten staan om weer tot een goed resultaat te komen."

VELO staat na twee wedstrijden op plek drie. De ploeg die op 26 januari bovenaan staat gaat direct door naar de finale om het landskampioenschap. De nummers twee en drie spelen een halve finale.

Categorieen:
Sport