Ellen Grimbergen

Hoekse rugbyers winnen ook laatste wedstrijd eerste fase

Rugbyclub The Hookers heeft ook het laatste duel van de 1e fase in de Eerste Klasse van de landelijke competitie gewonnen. In een niet al te beste wedstrijd werd het thuis 50-0 tegen RC Delft.

In de eerste helft stonden de Hoekenezen binnen tien minuten al op een 12-0 voorsprong. Daarna kwam Delft een aantal malen gevaarlijk dicht bij de Hoekse try line, todat Daniël van Waas uit een pass van Rein Mostert de marge weer kon vergroten. Diezelfde Mostert wist de conversie te benutten, wat uiteindelijk een ruststand van 19-0 gaf.

Na de rust stak The Hookers er een tandje bij. De Delftenaren deden wat ze konden, maar dat was niet genoeg om de Hoekse verdediging te breken. Eindstand was 50-0. Verantwoordelijk voor de Hoekse try's waren onder anderen Rein Mostert, Daniël van Waas, Hans Krommenhoek, Bob Duivenstein en Justin van Boven.

De tweede fase van de competitie in de Eerste klasse start op 13 januari. Dan komt The Hookers vanzelfsprekend uit in de Champions-poule, waarin, zoals de naam al zegt, het kampioenschap op het spel staat.