Archief

Handbalkeepster Duijndam laat goede indruk achter tegen Kroatie

Het Nederlands dames handbalteam heeft op het Europees Kampioenschap in Frankrijk ook de derde en laatste groepswedstrijd in winst omgezet. In Montbéliard won groepswinnaar Oranje met de goed keepende Wateringse Rinka Duijndam met 34-23 van Kroatië, dat geen enkel punt wist te behalen in de groepsfase.

Bondscoach Helle Thomsen gaf zoals verwacht enkele basisspelers rust, waardoor enkele reserves hun kans kregen en dat ook waar maakten. Oud-Quintus speelster Delaila Amega werd na afloop van de wedstrijd uitgeroepen tot beste speelster van de wedstrijd. Van haar negen schoten gingen er acht in.

Duijndam maakte aan het begin van de tweede helft haar opwachting in de basis. Met haar rustige uitstraling kwam ze na een aarzelend begin goed in de wedstrijd. In totaal redde zij zeven keer op 20 schoten. Dit resulteerde in een stoppercentage van 35%. Dit was het hoogste percentage van alle keepsters in deze wedstrijd. Duijndam was kansloos bij één strafworp van de tegenstander.

Nederland leidde halverwege de wedstrijd met 17-10 en won de wedstrijd met 34-23. Aanstaande zondag is Roemenië in Nancy de tegenstander. Roemenië eindigde eveneens als groepswinnaar met drie gewonnen wedstrijden. Dinsdag volgt de wedstrijd tegen titelverdediger Noorwegen en woensdag wordt de tweede poulefase afgesloten met een wedstrijd tegen Duitsland.

De oud-ploeggenoten Duijndam en Amega maakten samen op 15 november 2015 hun Europees debuut voor Quintus in de wedstrijd tegen Galytchanka.

Categorieen:
Wateringen Sport