Green Eagles 1

Pijnlijke nederlaag in slotseconde voor basketbalsters Green Eagles

In de strijd om de bovenste plaatsen van de promotiedivisie hebben de basketbalsters van Green Eagles pijnlijk punten laten liggen. In Landsmeer was het tweede team van Landslake Lions in de slotseconden nipt met 73-72 te sterk.

Hoewel Green Eagles het traditioneel moeilijk heeft in Landsmeer, liepen de Maassluise dames in het eerste kwart eenvoudig weg tot 11-23. De bezoekers gingen daarna door met scoren en bij 15-33 leek er geen vuiltje aan de lucht. Landslake Lions scoorde daarna echter tien punten op rij, waardoor het bij rust toch 32-40 stond.

Ook in het de laatste twee kwarten leek er lang weinig aan de hand, maar goed spel van de thuisploeg zorgde met nog één minuut te gaan voor een 69-70 stand. In een spannend slot zette Kirsten Boer met twee vrije worpen de 69-72 op het scorebord, maar een tweepunter van Landslake brengt de spanning toch weer terug. Green Eagles had de wedstrijd met wederom twee vrije worpen kunnen beslissen, maar die worden beide gemist, waarna Landslake Lions in de slotseconde toch nog de 73-72 scoort.