Archief
WOS Media

WOS Media

Zes spelers Quintus naar EK Rolstoelhandbal: 'Heel bijzonder'

Het nationale rolstoelhandbalteam is op weg naar Portugal, waar komend weekend het Europees kampioenschap wordt gehouden. In de selectie zijn liefst zes spelers van Quintus opgenomen. De Heulse club is daarmee hofleverancier.

Arie Tamerus, Roy van der Helm, Vera Enthoven, Maurice Poot, William van den Ende, Cor 's Gravemade verruilen dit weekend het wit-groene tuneu voor een oranje variant. Maassluizer Poot maakt zijn debuut en kijkt er naar uit: "Je leeft er lang naartoe en als je dan hoort dat je mee mag, is dat geweldig."

Hij hoopt dan ook dat de prestaties van Oranje gaan afstralen op Quintus. "Er zijn een hoop mensen die dit zien en ik hoop dat er veel mensen zijn die daardoor eens gaan kijken bij Quintus en wellicht meedoen."

Het is niet zomaar dat meer dan de helft van de selectie uit Quintus-spelers bestaat. "We hebben hier twee teams en trainen twee keer per week anderhalf uur", weet Tamerus, die meegaat als doelman. "Zo word je steeds beter en beter."

Het Nederlandse team veroverde de laatste twee EK-titels. Als het aan 's-Gravemade ligt, komt daar een derde bij. "We gaan voor niets anders dan goud!"

Categorieen:
Sport