Archief
WOS Media

WOS Media

Walking Football steeds populairder: clubs zoeken elkaar op

Walking Football wint snel aan populariteit in onze regio. Steeds meer clubs in Westland, Midden-Delfland en Maassluis hebben of krijgen een afdeling voor 55-plussers. Donderdagochtend was de eerste training bij FC 's-Gravenzande.

Ongeveer twaalf ouderen waren aanwezig. Zij kregen uitleg over de spelvorm, deden wat oefeningen en speelden daarna een partijtje. De deelnemers hadden vooral moeite met het feit dat er niet mag worden gerend. "Ik doe al 33 jaar aan hardlopen. Ik weet niet of het gaat lukken om me in te houden en niet te gaan hardlopen", aldus één van de voetballers.

Eerder begonnen ook KMD in Wateringen, sportclub Monster, het Naaldwijkse Westlandia, MVV'27 in Maasland en Excelsior Maassluis met Walking Football. Binnenkort gaan de Westlandse clubs het tegen elkaar opnemen tijdens een Oliebollentoernooi bij Westlandia. "Je gaat zien dat de clubs elkaar willen ontmoeten op het veld. Dat is een hele positieve ontwikkeling", zegt Johan Annema, landelijk projectmanager OldStars walking football.