Archief
WOS Media

WOS Media

KMD met Walking Football nu echt 'club voor het leven'

Bij voetbalvereniging KMD zijn afgelopen zaterdag voor het eerst wedstrijden Walking Football gehouden. De club uit Wateringen is in onze regio de eerste die deze tak van sport aanbiedt. Er zijn al zestien spelers, waardoor er twee volwaardige teams samengesteld konden worden.

Om de sport in de regio te introduceren werd een speciaal demonstratietoernooi gehouden. Daarbij waren onder meer oud-internationals en oud-spelers van ADO Den Haag, Ajax, AZ en Feyenoord aanwezig.

Volgens voorzitter Peter van den Berg past Walking Football precies in de visie die KMD nastreeft: "In ons beleidsplan staat dat wij een club voor het leven zijn. Dat ben je als je vanaf je geboorte tot een respectabele leeftijd aan de vereniging verbonden bent. Deze categorie, 60-plussers, passen fantastisch bij KMD."

"Belangrijk vind ik het bewegen in het spel, maar vooral na afloop en tijdens het spel de sociale contacten", zegt Theo de Reuver, die Walking Football introduceerde binnen KMD. "Hoe ouder je wordt, hoe meer je vereenzaamt."

Binnenkort beginnen ook MVV'27, Excelsior Maassluis, Westlandia en sportclub Monster met het aanbieden van Walking Football.