Archief
Katja Grimbergen

Katja Grimbergen

Hoekse rugbyers nemen kostbare punten mee uit Groningen

Bij de doorstart van de competitie in de Eerste klasse heeft rugbyclub The Hookers zondag goede zaken gedaan. In en tegen Groningen werd door de Hoekenezen van deze naaste concurrent gewonnen.

Voor de verre uitwedstrijd kon The Hookers geen beroep doen op ervaren krachten als René de Vries (buitenland) en Rein Mostert (feest in de privésfeer). Positief was de rentree van Tristan Roeleveld (kniebandproblemen) en Teun Hinze (hersenschudding). Junior Mike Scholtes mocht zijn debuut in de hoofdmacht maken.

De Hoekenezen openden na 11 minuten de score met hun eerste try (0-5), waarna Groningen er twee try's en twee conversies tegenover stelden (14-5), maar nog voor de rust kon The Hookers de zaak op orde brengen en stond het 21-22.

Na de thee liepen de Hoekenezen vlot uit naar 21-34, maar kwamen zij in personele problemen door een tijdstraf van 10 minuten voor Marc Berlijn. De Groningers kwamen terug tot 31-34, waarna het voor de bezoekers zeer bevrijdende eindsignaal klonk.

The Hookers is daarmee in alle acht duels van de competitie ongeslagen gebleven. Komende zondag wacht thuis de confrontatie met de grootste rivaal, koploper Eemland uit Hilversum, die 1 punt meer heeft dan de Hoekenezen.

Categorieen:
Sport