Archief
Signbiblio

Signbiblio

Motorcrossers zoeken eigen plek in de regio

De Westlandse Motor Organisatie (WMO) wil een motorcrossbaan in de regio Westland en heeft daarom een petitie op internet geplaatst. Inmiddels zijn er al ruim 350 handtekening binnen op de webpagina. Met de petitie hoop de organisatie aan te kunnen tonen dat de sport leeft in de omgeving van Westland.

Kevin Olsthoorn van WMO zegt overigens dat een locatie door meerdere sporten gebruikt moet kunnen worden: "Denk maar aan mountainbike en fietscross." Het verbaast de Westlander dat je tenminste 40 minuten moet rijden tot de dichtstbijzijnde motorcrossbaan: "Waarom zou dit niet mogelijk zijn in onze regio?"

Olsthoorn, die in Maasdijk een motorcrosswinkel runt, heeft ook al een mogelijke locatie in gedachte. Hij hoopt dat het mogelijk is om langs de Nieuwe Waterweg een stuk land te gebruiken, grofweg waar nu windmolens neergezet worden. Het is niet de eerste keer dat de organisatie een plek zoekt om dichtbij huis de motorsport te kunnen beoefenen. In 2015 deed Olsthoorn al een oproep voor een stuk land in de omgeving.

Categorieen:
Maasdijk Westland Sport